اصول نورپردازی آشپزخانه
اصول نورپردازی آشپزخانه
با توجه به تحقیقاتی که طراحان نورپردازی در سانفرانسیسکو روی اصول نورپردازی آشپزخانه انجام داده اند. بیشترین نور تاثیرگذار در آشپزخانه در چهار لایه قرار می گیرد. که با یکدیگر درآمیخته اند. کار، دمای محیط، تاکید و نورهای دکوراتیو. در نتیجه این تحقیقات نورهای گرم و دعوت کننده. می توانند فضای کار و فضایی دوستانه را برای صرف غذا ایجاد کنند. (کاسابیان، 1386: 200 ). از طرفی کوچکی یا وسعت هر فضایی مهم ترین عامل در انتخاب و شیوه نورپردازی آن فضا است. به طورکلی هر آشپزخانه ای با در نظر گرفتن اصل فوق به سه نوع روشنایی نیاز دارد. که گروه معماری روما می تواند کارفرماهای عزیز خود را در زمینه نورپردازی کلیه فضاهای ساختمانی راهنمایی نماید.
روشنایی عمومی
باتوجه به اصول نورپردازی آشپزخانه ها در این حالت از لامپ های سقفی و عموما مرکزی و هچنین انواع لوسترها استفاده می شود. که دید کلی خوبی به کاربر در آشپزخانه می دهد.
روشنایی محدود
جهت رعایت اصول نورپردازی آشپزخانه باید به ایجاد فضایی روشن در زیر کابینت های فوقانی نیز توجه داشت که منجر به جهت سهولت دید در سطوح کاری می گردد. این مهم از طریق نصب ریسه های ال ای دی قابل اجرا است.
روشنایی موضعی
برای رعایت اصولی نورپردازی، هالوژن ها نمونه بارز این نوع نورپردازی هستند. که با جای گرفتن درگچ بری ها و تورفتگی های مخفی در سقف ها. و نیز در قسمت بالایی کابینت ها (پیشانی کابینت های فوقانی). به فضا حس خاص و آرام بخش هدیه می کنند که فضا را برای کاربر تلطیف می بخشد.
بدون نظر